Publicerad 16 juni 2010 Uppdaterad 18 juni 2010

Lång väntan på den nya lönen

Många SKTF-medlemmar kommer att få vänta extra länge på sin nya lön i år. I flera fall ända till i vinter. SKTFs förhandlingschef är kritisk mot att arbetsgivare varit för passiva i väntan på det centrala avtalet.

I Södertälje och Malmö får ­SKTFarna vänta till i november, i Falköping och Kristianstad till oktober. I Nordmaling får medlemmarna vara glada om de får sin nya lön på den här sidan årsskiftet. Det visar en undersökning som SKTF-tidningen har gjort.

– Det är tråkigt att det ska behöva ta så lång tid när det centrala avtalet var klart den sista april, säger Ebon Eriksson, ­SKTFs avdelningsordförande i Södertälje kommun.

Vanliga år, när det inte har tecknats något nytt centralt avtal, får SKTF-arna i Södertälje alltid ut sina nya löner i april. Men i år blir det flera månaders försening. Detta trots att det inte är några större förändringar i avtalet med Sveriges Kommuner och Landsting.

Enligt Ebon Eriksson finns flera förklaringar till att löneprocessen dragit ut på tiden. Arbetsgivaren vill vänta in de nya centrala avtalen för alla avtalsområden. Dessutom har Södertälje en stor omsättning på chefer som måste utbildas i att hålla lönesamtal.

Ebon Eriksson tycker det är tråkigt att medlemmarna får vänta så länge på sin nya lön och den retroaktiva löneökningen. Men hon tycker också det är viktigt att löneprocessen blir bra.

– Det är en balansgång men jag vill att cheferna ska ha bra förutsättningar för att kunna hålla samtalen. Det är väldigt viktigt för oss, säger hon.

I Nordmaling tror SKTFs ­ordförande Monica Samuelsson att medlemmarna kan får vänta ännu längre. Hon tycker det är svårt att få politiker och chefer att engagera sig i lönerörelsen och säger att de nya lönerna kommer för sent varje år.

– Jag satsar på att de nya lönerna kommer till jul i år, säger hon.

Kommunchefen Magnus Haglund håller med om att löne­processen går trögt.

– Vi har väntat på det centrala avtalet och har varit utan personalchef en tid. Sedan är vi inte helt överens med SKTF när det gäller den individuella lönesättningen och lönekriterierna och det bromsar också en del.

Södertälje och Nordmaling är inte ensamma. Av de 127 kommun- och landstingsavdelningar som svarat på SKTF-tidningens enkät är bara två klara med årets löner. 40 avdelningar har inte ens börjat. Och ett 20-tal av de avdelningar som  har kommit igång räknar med att vara klara senare än september månad

Anders Hammarbäck, som var SKTFs förhandlingschef fram till 1 juni, tycker att alldeles för många kommuner är sent ute.

– Utbilda chefer kunde man ha gjort i januari. Man kunde även ha haft alla samtal, utom det sista då man meddelar nya lönen, i våras. Men tyvärr finns en tendens att arbetsgivarna vill vänta med allt tills avtalet är klart och det tycker jag är dåligt.

SKTF och Sveriges Kommuner och Landsting gjorde redan tidigt klart för de arbetsgivarna ute i landet att det inte skulle bli några större förändringar i löneprocessen. Ändå har alltså många kommuner kommit igång väldigt sent.

– Att man inte är helt klar kan jag köpa om man har som målsättning att vara klar innan sommaren. Men att man inte kommit i gång eller inte är klar förrän till årsskiftet är bedrövligt, säger Anders Hammarbäck.

En av avdelningarna som är klara är Malung-Sälens kommun, men där tycker SKTF-avdelningens ordförande Mona Enqvist att det gått lite väl fort.

– I år har det varit väldigt många missnöjda medlemmar. Det beror på att alla har fått 2 procent, det finns ingen individuell lönesättning. De lönesättande cheferna har inte skött sig helt enkelt och då blir man ju klar snabbt, säger hon.

 

En halvtimmes it-strul om dagen

Mer än var tredje Visionsmedlem tycker att de fått för lite IT-utbildning för att kunna jobba effektivt. I snitt förloras nästan en halvtimme av arbetsdagen på grund av krångel med IT. 22 september 2014

Tack och hej tidningenvision.se

Nu på fredag stängs tidningenvision.se. Alla besökare kommer från och med då att dirigeras om till vision.se där det kommer att finnas nyheter, lönestatistik och annat som rör ditt arbetsliv även i fortsättningen. 24 september 2014 10 kommentarer

”I Sverige har vi en illusion om att den offentliga sektorn tar hand om alla, men jag tror att vi måste samverka för att nå förändring”, säger Johannes Jörgensen. Foto: Jonatan Jacobson

Här kan alla vara med och påverka

När han på grund av giftermål tvingades sluta som katolsk präst tog hans sociala engagemang nya former. De senaste åren har Johannes Jörgensen arbetat i Svenska kyrkans regi med långtidsarbetslösa och socialt utsatta i blickfånget. 16 september 2014

Avskedad kyrkoherde vann i AD

En församling i Halland avskedade kyrkoherden med skälet att han ägnade en stor del av sin arbetstid år privata affärer och misskötte sitt jobb. Nu har Arbetsdomstolen beslutat att kyrkoherden ska få jobbet tillbaka och 175 000 kronor i skadestånd. 24 september 2014

MITT YRKE